Voor UWV Perspectief schreef ik met enige regelmaat een blog. 

Geluk, waar vind ik dat?

 Soms hoor ik iemand zeggen dat ik het ‘goed voor elkaar’ heb. Ik hoef niet meer te werken, kan doen wat ik wil, heb alle tijd, krijg daar geld voor en heb geen verantwoording af te leggen. Jazeker, ik geniet intens van de rust, niet teveel mensen om mij heen, geen ‘dit of dat moet nog’. Wat een geluk.

 

Maar het gras is bij de buren altijd groener. Toch? Want als ik vertel dat ik iedere dag een paar uur rust nodig heb, geen overdadig geluid verdraag, vaak een pijnlijk lijf heb door vermoeidheid en op geen enkele manier bestand ben tegen stress, dan valt er een stilte. O ja.

In de zomer heb ik genoeg energie om in mijn tuin te werken en de noodzakelijke huishoudelijke klussen te doen. Maar zodra het kouder wordt, daalt de energie en is er weinig ‘tijd’ meer over. 

 

Mijn lijf kreeg een boost van de aandacht voor mijn boek ‘Held op geitenwollen sokken’. Mijn boek ligt op de plank van de boekwinkel, is op alle online boekwinkels te bestellen en krijgt veel publiciteit, vooral binnen de politie. Daar en in andere bedrijven is de burn-out een hot item en wordt er gelukkig meer aandacht aan besteed. Mijn boek is mijn kindje dat ik heb losgelaten. De promotie voor mijn boek is nu aan het universum. Van het fantastische lanceringsfeest heb ik genoten. Toch is dit geluk maar tijdelijk. Het geluksgevoel komt volledig op mijzelf aan. Zodra ik naar binnen keer, weet ik het weer. Geluk? Dat haal ik niet uit mijn boek of uit het feit dat ik het ‘goed voor elkaar’ heb. Echt geluk komt uit mijn hart. Daar zit de liefde die groeit naarmate het meer aandacht krijgt. Alleen dankzij deze liefde ervaar ik altijd geluk.


31 juli

Mijn blog staat alweer op de site van het UWV perspectief. Ditmaal is het thema muziek. Lees mijn blog

De toon maakt de muziek16 juni

Een blog voor het UWV gemaakt. Zo laat ik mij beetje voor beetje kennen en geef ik mij steeds meer bloot. Straks in mijn boek lees je alles.

 

Mijn halve leven ben ik onzeker geweest. Ik voelde mij niet goed genoeg en dacht dat anderen het beter wisten dan ik. Weinig zelfvertrouwen. Het waren mijn gedachten die mij allerlei overtuigingen ingaven, die achteraf helemaal niet...

GOED GENOEG

Loes was onzeker en wilde dat iedereen haar aardig vond. Een burn-out maakte dat ze haar eigen keuzes leerde maken.14 mei

 

Alweer een blog toegevoegd voor het UWV perspectief, Wat fijn dat mijn schrijven gepubliceerd wordt. Het motiveert mij meer blogs te maken.

 

 

Dit is nummer drie. Hieronder de links naar de vorige twee:

Kwetsbaarheid vergt moed

Geluk in mijn tuin

 

 

En voor de volledigheid, ook nog een bijdrage van mijn hand op de UWV-site over eenzaamheid.


 

 

 

Als het bordje Glimlach

voor de ingang hangt,

is de tuin niet te bezoeken.

Designed by Ed&Loes