27 juli

De eerste drukproeven van mijn boek zijn binnen. Wat wordt het echt! (Zelfs nu, na zoveel redactie- en correctierondes, halen we er nog slordigheden uit.) En ik wist al dat het een stevig boek zou worden, qua omvang. Maar het wordt nog dikker dan ik dacht. Het ziet ernaar uit dat het 364 pagina's gaat tellen.

Een mooie gelegenheid om een tipje van de sluier te lichten. Lees hier een ingekorte versie van het nawoord, dat uitstekend dienst kan doen als inleiding. Hierin kun je onder meer lezen hoe mijn boek tot stand is gekomen en waarom ik alle spelers een fictieve naam heb gegeven.


23 juli

Nu alle laatste correcties zijn uitgevoerd, gaat vandaag het boek naar de opmaakster. Weer een stap verder. Morgen gaan we samen met een ontwerper/designer de cover opnieuw bekijken. De ondertitel is veranderd en misschien wordt het beeld ook wel vervangen? Never een dull moment als je een boek gaat uitgeven. Nog een kleine zeven weken. Ja hoor, het gaat nu echt gebeuren. 


17 juli

De eerste reacties zijn binnen! Een medewerkster van de uitgeverij schrijft:  "Echt ongelooflijk - Kafkaiaans." en “Dapper dat je dit allemaal hebt opgeschreven en aan de buitenwereld durft te laten lezen.”

Uitgever Fred Teunissen, die mijn boek heeft gecorrigeerd, vindt mijn boek “Mooi, moedig en meeslepend”. Hij is vooral lovend over de wijze waarop ik een forse burn-out van binnenuit beschrijf. “De lezer beleeft het mee. Het boek demonstreert hoe je sterker wordt door 'bewust te lijden' - dat is mooi en hoopgevend.”

Wow! Wat ben ik blij. Deze reacties van mensen met kennis van boeken doet mij reuze goed.

 

Deze week heb ik een paar mensen gevraagd mijn boek op voorhand te lezen en daar een quote over te schrijven. Ja, alweer: spannend!


12 juli

 

Joehoe, ISBN nummer is aangevraagd.  

978-94-91728-33-4

 

Shakespeare schreef

‘What’s in a name, a rose by any other name would smell as sweet’. 

What’s in a number?  Nou, 334 betekent voor mij vrijheid (3), nog eens vrijheid (3) en liefde (4). Het had niet treffender gekund, want mijn hele boek beschrijft mijn strijd voor vrijheid en eindigt met liefde.

 


7 juli

Zo! De eindredacteur van Trophonios Publising is klaar met redigeren. Dat was een 'iets' grotere klus dan aanvankelijk gedacht. Maar mijn boek is dan ook nog veel mooier geworden dan het al was. Wat zit hier toch veel arbeid in!

Mijn dank is enorm. Nu gaat het nog door de handen van de corrector van de uitgeverij. Spannend wat zijn bevindingen zijn. De cover is naar een ontwerper/designer gestuurd voor de laatste finetuning. Daarna gaat mijn boek naar de opmaakster voor het binnenwerk. Ja, dat is wel meer dan 'even' een manuscript schrijven en het 'zomaar' uitgeven.


23 juni

 

Oké, dat is even slikken. De eindredacteur heeft veel meer werk om mijn boek te redigeren. Het is duidelijk niet zo eenvoudig een boek te schrijven die voor de lezen begrijpelijk is. Omdat ik puur vanuit mijn eigen ervaringen schrijf en zoveel beleefd heb, ben ik nogal kort van stof, zodat het boek niet al te dik wordt. 'Dat begrijpen ‘ze’ toch wel? ' Nee dus. Dat is andere koek, maar vooral vakwerk.

 

Wat een geluk dat ik Trophonios Publishing gevonden heb die dit allemaal voor mij wil doen. Want het is niet niks om zoveel arbeidsintensief werk te doen voor de ander en maar zien wat er uiteindelijk in het laatje komt. Dat de uitgeverij veel verdient aan een boek, is een groot misverstand.  De arbeidsuren staan niet in verhouding tot wat er binnen komt. Wat ben ik blij dat het universum mij talrijke seintjes heeft gegeven tot het maken van dit boek totdat het op de plank ligt. Zo doorloop ik alle obstakels en ligt dit boek straks bij… Jou?


10 juni

Yes! De promotieactiviteiten voor  mijn boek zijn begonnen. Het komt zomaar op mijn pad! Kijk maar op:  Ontspannen Wandelreizen Samenwerking

 

Ben zo blij met Lia. Ik ben twee keer met haar naar Marokko geweest. Haar wandelvakanties zijn super. Zou zo weer mee willen gaan, maar mijn tuin trekt nu meer. Misschien wat voor jou? Vraag gerust, ik kan er genoeg over vertellen. 

 

 

Ontspannen Wandelreizen Samenwerking

Ontspannen Wandelreizen verbindt zich graag met ondernemers die geïnteresseerd zijn in een samenwerkingsverband waarin gelijkwaardigheid en wederzijdse belangen het uitgangspunt vormen. Onderwerpen die ons verbinden kunnen zijn bewustzijn, smartphone/digitale verslaving, wandelen, natuur, stilte, tijd en ruimte (letterlijk en figuurlijk), aandacht, eenvoud, avontuur in brede zin, ontspanning en onthaasting, burn-out.

Het verhaal van Loes.

Het was het verhaal van Loes dat mij hiertoe inspireerde. Zij was direct enthousiast toen ik haar mijn voorstel deed en dus...


1 juni

Oeps! De eindredacteur van Trophonios maakt mijn boek nog dikker in plaats van dunner. Kennelijk vindt hij alles interessant genoeg (tot nu toe). Sterker nog, hier en daar zijn zelfs iets meer woorden nodig om dingen uit te leggen. Volgens de redacteur ga ik af en toe 'te kort door de bocht'. Ik? Kort door de bocht? Nooit!!!

wink 

 Het blijkt eens te meer dat het niet eenvoudig is om voortdurend 'de lezer' in gedachten te houden tijdens het schrijven. Nooit te oud om te leren, toch? Het ziet ernaar uit dat het nu al dikker gaat worden dan 300 pagina's. 


19 mei

Wist je dat het beeld op de achterkant van mijn boek mijn eigen body is? Dit beeld staat bij Ed in huis. We hebben het in 2017 laten maken, van de erfenis van Ed's moeder, bij een bodycastingstudio in Reeuwijk. Hierbij werd bijna mijn hele lichaam met gips omhuld dat er na het drogen heel voorzichtig weer werd afgehaald. Daarna werd het beeld gemaakt. Wonderlijk hoor om mijn eigen lichaam zo voor mij te zien. En weet je, het is helemaal perfect zoals het is. 

 

Bekijk hier de diaserie van het maken van de bodycasting.5 mei

Zojuist gehoord dat de redacteur van Uitgeverij Trophonios komende maandag (6 mei) gaat beginnen met de eindredactie van mijn boek. Ik kan niet wachten om te horen wat een professional van mijn boek vindt. Hopelijk hoeft hij niet veel in mijn tekst in te grijpen.

 

Over een paar weken weet ik hoe dik mijn boek gaat worden. Ben super benieuwd.


 

 

 

Als het bordje Glimlach

voor de ingang hangt,

is de tuin niet te bezoeken.

Designed by Ed&Loes