Eenvoudig Leven

Alweer een maand verder en de lente laat zich van alle kanten zien. Je ziet de knoppen aan de bomen groener en groter worden, je hoort alle soorten vogels roepen en ook mijn lijf reageert. Het bruisen en borrelen van binnen geeft mij het besef dat ik ontwaak en leef. Het is dan de kunst om mijn gedachten niet de overhand te laten nemen. Maar puur te luisteren naar wat mijn lichaam écht wil. Grappig dat dan precies de Eenvoudig Leven Agenda op mijn pad komt. Deze agenda geeft tips over wat wel en wat niet belangrijk is. Het brengt wat ik doe dichterbij wie ik ben. Een handig hulpmiddel voor iemand als ik, die toch echt de rust erin moet zien te houden. 

 

In deze agenda kan ik zelf aangeven welke thema’s ik deze week aandacht wil geven, en welke acties daarbij horen. Ik kan mijzelf belonen voor de kleine haalbare acties die ik heb uitgevoerd. De agenda helpt mij bij de bewustwording van de uitdagingen die ik tegenkom en hoe ik mij voel over de afgelopen week. Het voelt namelijk echt heel erg goed om te zien dat ik precies heb gedaan wat ik zo graag wilde doen. En zijn er acties blijven liggen? Geen enkel probleem. Die schuif ik gewoon door naar de volgende week, zonder mij schuldig te voelen.

 

Eenvoudig leven. Willen wij dat niet allemaal? Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik niet meer hoef te werken. Ik kan mijn tijd exact naar eigen wensen indelen, zodat ik de rust erin houd om zo voldoende energie te hebben die voor mijn tuin nodig is. Stap voor stap kom ik verder in het acceptatieproces dat niet mijn wil zal geschieden, maar dat mijn lijf bepaalt hoeveel ik kan doen op een dag. Deze agenda is een bijzonder welkom hulpmiddel voor iedereen die een baan heeft en dit wil combineren met een bijdrage aan deze wereld, of het gezin, zorg voor familie, vrienden, of sporten, een creatieve bezigheid, wandelen in de natuur, de tuin of wat al niet meer. Je hoeft alleen maar even de tijd te nemen om de thema’s voor de komende week te plannen. Niet achter de computer, maar lekker relaxed op de bank. In één oogopslag zie je dan welke acties wel belangrijk zijn en welke niet. Zo kom je toe aan wat je écht wilt. 

 

De komende vier weken doe ik mee aan een proef met de Eenvoudig Leven Agenda. De agenda voor 2019 wordt straks in september uitgegeven door Trophonios Publishing. Aan deze uitgever leen ik af en toe mijn organisatorische vaardigheden uit. Nu al weet ik dat ik een hele stapel in mijn tuinhuisje ga leggen. Deze agenda is beschikbaar voor iedereen die rust en stilte zoekt, de handen in de aarde wil stoppen om uit het hoofd te kunnen komen, of een luisterend oor nodig heeft. Het leven is al vol genoeg. Toch?

 

april 2018

 

 

 

Als het bordje Glimlach

voor de ingang hangt,

is de tuin niet te bezoeken.

Designed by Ed&Loes