Voor UWV Perspectief schreef ik met enige regelmaat een blog.  De site van UWV is inmiddels veranderd, waardoor mijn blogs niet meer werden weergegeven. De overige informatie aangaande het UWV heb ik daarom verwijderd.

Geluk, waar vind ik dat?

 Soms hoor ik iemand zeggen dat ik het ‘goed voor elkaar’ heb. Ik hoef niet meer te werken, kan doen wat ik wil, heb alle tijd, krijg daar geld voor en heb geen verantwoording af te leggen. Jazeker, ik geniet intens van de rust, niet teveel mensen om mij heen, geen ‘dit of dat moet nog’. Wat een geluk.

 

Maar het gras is bij de buren altijd groener. Toch? Want als ik vertel dat ik iedere dag een paar uur rust nodig heb, geen overdadig geluid verdraag, vaak een pijnlijk lijf heb door vermoeidheid en op geen enkele manier bestand ben tegen stress, dan valt er een stilte. O ja.

In de zomer heb ik genoeg energie om in mijn tuin te werken en de noodzakelijke huishoudelijke klussen te doen. Maar zodra het kouder wordt, daalt de energie en is er weinig ‘tijd’ meer over. 

 

Mijn lijf kreeg een boost van de aandacht voor mijn boek ‘Held op geitenwollen sokken’. Mijn boek ligt op de plank van de boekwinkel, is op alle online boekwinkels te bestellen en krijgt veel publiciteit, vooral binnen de politie. Daar en in andere bedrijven is de burn-out een hot item en wordt er gelukkig meer aandacht aan besteed. Mijn boek is mijn kindje dat ik heb losgelaten. De promotie voor mijn boek is nu aan het universum. Van het fantastische lanceringsfeest heb ik genoten. Toch is dit geluk maar tijdelijk. Het geluksgevoel komt volledig op mijzelf aan. Zodra ik naar binnen keer, weet ik het weer. Geluk? Dat haal ik niet uit mijn boek of uit het feit dat ik het ‘goed voor elkaar’ heb. Echt geluk komt uit mijn hart. Daar zit de liefde die groeit naarmate het meer aandacht krijgt. Alleen dankzij deze liefde ervaar ik altijd geluk.
 

 

 

De natuur heeft geen haast

 

en toch komt alles af

 

Designed by Ed&Loes