Lieve Loes,

 

Je boek, ik heb het uit en ik ben zo enthousiast dat ik je het meteen wil laten weten. 

 

Het ene moment kreeg ik het nog maagdelijk in handen, schreef je er je mooie persoonlijk noot voor me in en ineens ligt het dichtgeslagen naast me. Vanaf de donkere kaft kijk je me met een heldere, trotse en berustende blik aan. Mooi hoe jouw portret, na de inhoud, een eigen taal spreekt. 

 

Mijn hemel: wat een reis! Ik moest mee dat duistere labyrint in, of ik wilde of niet, verdwaalde ontelbare keren in de wirwar van obstakels, paden, paadjes, moerassen, uitdagingen, hobbels en zat klem op de doodlopende stukken en opnieuw, steeds verder, donkerder, duisterder … Toch kroop ik samen met jou langzaamaan naar dat onzichtbare lichtpuntje waarvan jij wist dat het er moest zijn, maar ik (als lezende reisgenoot) nergens kon waarnemen. Alleen hopen.  

 

Hoorde ik iemand het woord pageturner noemen? Helemaal waar.  Je spaart jezelf en ook de lezer niet. Jouw zorgvuldig gekozen woorden zijn ondanks de zwaarte van je onderwerp pittig, integer en niet zonder humor of zelfspot. Knap!

 

In de grote lijnen is jouw verhaal ook mijn verhaal. Dit sterkt en steunt me enorm en ben ik jou zo dankbaar dat jij jouw proces zo gedetailleerd met de wereld deelt. Omdat ik hiervan leer, mezelf door jou beter begrijp en zo weer een stapje kan groeien. 

 

Dankjewel lieve Loes! En ook Ed die jou zo heeft gesteund en dit mede mogelijk gemaakt heeft.  Ongelooflijk liefdevol die kerel!

 

Een stevige knuffel,

-----------------

Leeservaring van Engelmundus Lute

Deze leeservaring wijkt af van mijn gebruikelijke ervaringen, omdat ik de eindredacteur was voor dit boek. Het is verschenen bij mijn eigen uitgeverij (Trophonios). Bovendien is de auteur mijn >>

-----------------

 

Loes, als ex collega van jou heb ik met veel bewondering jouw boek gelezen.

Bewondering om je zo bloot te durven geven en verwondering wat jou allemaal is overkomen. 

Vorig jaar raakte ik in een burn-out. Ik heb je daar vorig jaar ook over gesproken. Precies een jaar later, ga ik weer volledig aan de slag. Ik wil toch even kwijt dat het gelukkig niet bij alle eenheden zo gaat als bij jou. Ik ben heel goed opgevangen. Na 34 jaar volledige dienst, 18 jaar in de binnenstad de rest als tactisch coördinator, heb ik aardig wat voor mijn kiezen gehad. Ik heb juist hele goede ervaring met hoe ze omgaan met een burn-out. Ik kreeg goede psychologische begeleiding, ik kreeg een mental /sport coach en ik kon heel rustig aan op mijn eigen tempo heel langzaam opbouwen. Er zijn zelfs yoga lessen en iedere week krijgen we 2 x een uur om tussen de middag te wandelen of te sporten.

Daar heb jij natuurlijk niks meer aan maar ik ben heel blij met mijn werkgever. Tegen mij werd gezegd : ' je bent 34 jaar goed voor ons geweest nu zijn wij dat voor jou. '

Ik zou het fijn vinden als je mijn boek, persoonlijk wil signeren.

Wens je heel veel goeds en liefde in je nieuwe carrière en privé leven ..want zo te lezen op je blogs al heel goed lukt!

 -----

 

Hi lieve Loes,

Ik heb je boek gelezen en vind het heel indrukwekkend. Ik moet je eerlijk zeggen, dat het behoorlijk binnen kwam. Kon in het begin ook niet echt doorlezen, moest het iedere keer even laten bezinken. Halverwege sloeg dit om en wilde ik juist doorgaan. Er was ook veel herkenbaar.

Ik vind het ook bijzonder hoe je alles vertaald. Mooi en duidelijk. Al met al een leerzaam boek.

Laat alles maar lekker over je heen gaan en geniet van het moment.

 

Dikke knuffel

------

 

Wat een prachtig boek heb je geschreven, ik herken zo jouw pad, wat ben jij krachtig, mooi verwoord, fijn dat je in 't nawoord ook je tijd bij politie als waardevol aangeeft, 't is 't systeem wat niet past bij jou, en bij vele anderen, jij bent eruit gebroken zonder te breken, wat een kracht.

---------

 

Lieve Loes,

Ik heb het uit .. wat een proces en wat een worsteling, persoonlijk en met instanties en die vreselijke bureaucratie.

Pfft .. Hier en daar, op een andere manier, ook wel herkenning natuurlijk.

Ik wens je veel rust en geluk in het verdere proces!

Lieve groet,

------------

 

......Verder ben ik al een heel eind in je boek, wat duidelijk en mooi beschreven en zoals je in je eigen gevoel blijft in dit proces.

Heel mooi, en kan niet wachten verder te lezen....

 --------

 

Ik ben er een beetje stil van, het heeft veel indruk op mij gemaakt, het komt echt binnen. Wat een eerlijk boek, respect dat jij jezelf zo bloot hebt kunnen geven. Ik kan me heel goed voorstellen dat je de eerste reacties heel spannend vond.

Wat heb je moeten vechten Loes, en ben je door diepe dalen gegaan om voor jezelf op te komen, en ook jezelf echt te leren kennen.  Maar wat heeft het je uiteindelijk ook veel gebracht en, niet in de laatste plaats, de liefde van je leven! Zo gegund! Het is denk ik niet veel mensen gegeven om tijdens dit leven hun tweelingziel te ontmoeten.

Wat een verrijking. 

 ----------

 

Reacties op facebook en LinkedIn na de radio interviews en het artikel in het Noordhollands Dagblad:

  

• Ja en ook in Haarlems en Leidsch dagblad. Mooi artikel. Hopelijk raakt het een open zenuw en krijgt het burn-out probleem meer erkenning bij de politie.

Tja Loes, het woord politiemensen zegt het al hè. Bij de politie werken gewoon mensen en geen robocops. Het wordt tijd dat je boek landelijke bekendheid krijgt.

 

• En ook in de Gooi en Eemlander!

 

• Nu naar DWDD Pauw Jinek Max etc 👍🏻👍🏻👍🏻

Ja, Alleen Pauw heb ik nog niet benaderd. 😜 Geduld is een hele schone zaak heb ik inmiddels ervaren...😍😘😅

 

• Loes ik hou het in de gaten en blijf je volgen hoor 👍🏽❤😚💋

 

• Leuk hè die aandacht.

Ja, echt wel! Een paar jaar eerder zou ik gedacht hebben dat mijn ego met mij aan de haal gaat. Maar nu geniet ik er gewoon lekker van.😄🙏  

  * Moet je ook doen. Het is zeker een egoding... maar mensen hebben ego's zolang ze op aarde zijn... een ego heb je nodig om te handelen in de wereld. Zolang je er maar niet van afhankelijk wordt. Alles is vergankelijk.  

Helemaal waar. Dat is iedere keer een leermomentje. 

 

• Ik ben jouw boek nu aan het lezen!!! Veel komt echt bekend voor!! Indrukwekkend!

 

• Het bevestigt in mijn optiek maar weer eens hoe enorm gecompliceerd dit (ons) beroep is. Buitenstaanders hebben hier nauwelijks tot geen notie van. Welkome aanwinst, dit boek! Heel veel succes met de verspreiding daarvan👍

 

• Starten maar met die 2e druk! 😉

 

• Dan verdien je, genoeg meegemaakt.

 

• Wel wat je hoopte en terecht.

 

• Lieverd, je boek leest heerlijk weg, wat ben je krachtig en wat een les om zo goed voor jezelf op te komen, met alle onmacht om te gaan, wat je als kind niet kon en nu wel.

Jou gevoeligheid maakt dat je niet meer in het systeem kon meegaan van de politie, teveel regels en protocollen, die toch ook wel nodig zijn, maar niet om in te verdrinken.

Ik ben zo trots op je, je eigenwijze weg mag je gaan.

 

• Terecht. Het is ook een bijzonder verhaal dat mooi is opgeschreven 👍

Geniet ervan 👊

 

• De weg naar nationale en internationale roem is geplaveid!

Haha, dank je wel. ❤️😍🙏

 

• Óp naar de boekbesprekingen bij DWDD! 

 

 - wow...fijn Loes! dat je ervaringen nu in boekvorm verschenen is..en leesbaar...en dus ervaarbaar!..voor iedereen is geworden! Heel erg nodig om hier bekendheid aan te geven denk ik!!🤔

Ik verheug me erg op t lezen ervan de komende dagen!!

 

- Het vergt moed om zo'n boek te schrijven. Een boek dat aangeeft dat je de schuld en schaamte voorbij bent.

 


Ook te koop  bij Loes (met korting). Contact met mij.

Of te bestellen bij alle andere boekhandels in jouw woonplaats.


Recensies op bolcom

 

Spannend

Meeslepend verhaal

Heb dit boek ademloos en in één ruk uitgelezen. Wat een aangrijpend proces beschrijft de auteur. Het mooie is dat ze - ondanks de tegenwerking in haar omgeving - vooral naar zichzelf kijkt. Groots! Ook de taal waarin het boek is geschreven is erg mooi. Complexe gevoelens worden voor de buitenstaander zo beschreven dat het is of je het zelf meemaakt. Dit boek verdient veel lezers!

 

Spannend

Meeslepend verhaal

Wie zelf ooit een burn-out heeft gehad, zal vast veel van wat Loes van Dam schrijft herkennen. Maar wat de schrijfster allemaal heeft meegemaakt, is soms onvoorstelbaar. Ze valt van de ene emotionele rollencoaster in de andere. Alles lijkt haar tegen te zitten en de politie (haar werkgever) lijkt niet te willen meewerken. Het mooie van deze autobiografie is dat naast de herkenbaarheid, het ook ontzettend open en eerlijk is geschreven. Heel moedig om je zo kwetsbaar op te stellen en bloot te durven geven. Hierdoor krijg je echt een kijkje in de emotionele wereld van iemand met een burn-out. Een aanrader voor iedereen die wil weten hoe het voelt om burn-out te zijn.

 

Meeslepend verhaal

Een unieke inkijk in de opbouw naar een burnout. Zowel in het hoofd van degene die het is overkomen, haar worsteling in het privéleven als hoe het werkt in een bureaucratische overheidsinstelling. Een oproep om de mens centraal te zetten ipv. regels, vinkjes en cijfers. En vooral triest dat wij, mensen, het elkaar zo moeilijk maken.

 

Meeslepend verhaal

moedig

Leerzaam

Altijd klaarstaan heeft een hoge prijs: zelfverlies.

Loes van Dam beschrijft dit patroon zeer gedetailleerd en laat zien hoe moeilijk het is om je daar aan te ontworstelen in een organisatie (de politie) die... altijd wil klaarstaan.

Er is - gelukkig - een happy end, maar de weg is lang en moeizaam.

Drie burn-outs op rij. Van binnenuit beschreven. Boeiend, confronterend, beklemmend soms, maar bovenal leerzaam.

 

Ik raad dit product aan

Je krijgt een goede kijk op wat een burn out inhoud. Heel mooi geschreven. Het persoonlijke gedeelte raakt je echt. We kunnen er nog veel van leren.

 

Spannend

Goede verhaallijn

aangrijpend

Ik vind dit boek ontzettend goed geschreven! Het leest als een trein, Die dialogen zijn prachtig! Klasse!

 

Meeslepend verhaal

Goede verhaallijn

super goede schrijfster

 

Wat een mooi en helder verhaal. Boeiend geschreven waardoor ik zelf mee kon beleven wat de verteller heeft ervaren. Een goede kijk op de werkgever en de werknemer. Ook het privéleven wordt prachtig en ontroerend beschreven. Ik leer door dit verhaal hoe ik naar mijzelf kan kijken en niet naar de ander te wijzen. Terwijl ik las was ik de wereld om mij heen kwijt. Ook zonder een burn-out snap ik nu beter wat het is een burn-out te hebben. Knap om zo te kunnen schrijven en je zo bloot te durven geven. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 

Wat een indringend verhaal; hoe kwetsbaar maar toch hoe krachtig toont Loes zich!
Met grote bewondering heb ik het verhaal gelezen en een nog grotere bewondering heb ik voor de strijd die ze heeft gestreden.

 

 


 

 

 

De natuur heeft geen haast

 

en toch komt alles af

 

Designed by Ed&Loes